K5 2012: Překvapivý účastnický rekord

Už nám zbývá jen necelý rok do jubilejního desátého ročníku Královské pětimíle.

24. března totiž 58 běžců pokořilo podeváté trať dlouhou 8045 metrů, tedy pět anglických mil, z Královského Poříčí podél řeky Ohře směrem na Loket a zpět. Sice nebyla jen těsně překonána hranice kopy běžců, ale účastnický rekord, který doposud držela léta 2006 a 2011, nás vzhledem ke konkurenci Mistrovství ČR v krosu a první etapy cyklistického Bahna, konaných ve stejný den, velmi mile překvapil. Do karet nám přihrálo velice vydařené slunečné jarní počasí a také rostoucí zájem o běh jako takový. Na start pětimíle se totiž postavilo mnoho borců, se kterými jsme se dosud u nás nesetkali.

Pro vítězství si v početném poli doběhl stylem START-CÍL Honza Sokol z AK Sokolov s velkým náskokem na Martina Černého z AC Trial Plzeň. Třetí dokončil závod vítěz kategorie 40-49 let Slávek Švejdar z karlovarského Triatletu a čtvrtý pak vítěz kategorie 50-59 let František Šika z AC Trial Plzeň. Vítěz šedesátníků Karel Rouča z cyklistického oddílu TJ Slavia Karlovy Vary doběhl v absolutním pořadí na pěkném 20. místě, ale hlavně překonal časem 33:20 stávající traťový rekord této kategorie o celých 22 vteřin. Ten byl doposud v držení Manfreda Krassy z ŠAKu Chodov, který letos skončil v této kategorii na druhém místě.

V ženách ukázala všem záda lyžařka z Abertam Eva Hejtmánková, vítězka kategorie nad 35 let. Druhá byla Gabriela Švejdarová z ACESu Karlovy Vary, a to jak v kategorii nad 35 let, tak absolutně. Teprve třetí v absolutním ženském pořadí doběhla vítězka nejmladší kategorie Anna Nunvářová z Witte Bike Teamu Nejdek.

Na závěr bych se chtěl ještě touto cestou omluvit všem běžcům, kteří tápali, kde je cílová čára a přišli tak o drahocenné vteřiny.  Poprvé se mi totiž, bohužel, podařilo, odstartovat závod, aniž bych předtím všem sdělil, že cílová čára se nachází o 45 metrů dál, než start. Náš klub se vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za devět let. :) Věříme, že si cestu na start Královské pětimíle najdete i příští rok, kdy se bude konat (jak již bylo výše napsáno), desátý ročník tohoto běhu.

Výsledky.
Fotografie.

2 Reakcí k “K5 2012: Překvapivý účastnický rekord”

Zanechej komentář


Ve zkratce

29.6. Svátek oslavil Petr Szász. Přejeme vše nejlepší.

24.6. Svátek oslavil Jan Bock. Přejeme vše nejlepší.

18.6. Matouš Hůrka se zúčastnil druhého závodu série Boulderděti. Výsledky hledejte zde.

16.6. Svátek oslavil Šimon Hůrka. Přejeme vše nejlepší.

15.6. Svátek oslavil Víťa Chocholouš. Přejeme vše nejlepší.

10.6. Matouš Hůrka se zúčastnil závodu v lezení na rychlost- Kladrubský expres. Výsledky.

8.6. Petr Szász oslavil narozeniny. Přejeme vše nejlepší.

26.5. Matouš Hůrka zvítězil v závodu v lezení na obtížnost- Májový open ve Stříbře. Výsledky.

Kalendář akcí

Počasí v regionu
Rubriky