Dva ironmani

Rok 2009 je pro Ultrasport Sokolov rokem ironmanského úspěchu. Přesně 25% členů klubu (tedy dva z osmi :) dokázalo toto náročné triatlonové martýrium dotáhnout do zdárného konce. Začněme čerstvějším výsledkem.

Víťa Chocholouš se rozhodl pro zdolání této trati v německém Rothu. Dopředu avizoval přání hlavně dokončit. Příprava se mu však dařila, a tak přesto, že ho na déle než týden zastavila alergie, odjížděl do Německa s o něco málo smělejšími plány, než se mu nakonec podařilo zajet. Přesto je však čas 12:44:02 úspěchem. Už ve vodě Víťu postihly obtíže v podobě křečí a svěřil se nám, že v jednu chvíli jen ležel na hladině na zádech a vyhlížel záchranářský člun. Nakonec do cíle plavecké části dorazil v pořádku. S cyklistickým úsekem byl nadmíru spokojen. Krize ho však potkala při závěrečném běžeckém maratónu, kdy na něj dolehla, jak sám řekl, energetická krize a několik kilometrů musel střídat klus s chůzí. Přese všechny zmiňované problémy byl nadšen atmosférou a nadmíru spokojen se svým výkonem. A i když před samotným závodem tvrdil, že tohle je jeho poslední závod na těchto distancích, tak právě pod tíhou skvělé atmosféry se do Rothu přihlásil i pro příští rok. Víťův výsledek hledejte tady.

Druhým nebo spíše druhou, která ironmanské tratě zdolala je Dáša Hůrková. Ta absolvovala již v červnu Moraviamana v Otrokovicích. Netajila se s tím, že jejím jediným cílem bude dokončit v limitu a dokázat si, že pouze z běžeckého tréninku doplněného v posledních pěti týdnech před závodem o trénink cyklistický a plavecký, lze cíle tohoto náročného závodu dosáhnout. To se jí nakonec v čase 16:31:01 podařilo. I Dáša tak byla, i přes mírné pozávodní zdravotní následky, ze svého výkonu nadšená. Její dojmy si můžete přečíst zde a výsledky najdete tady.

Zanechej komentář


Ve zkratce

29.6. Svátek oslavil Petr Szász. Přejeme vše nejlepší.

24.6. Svátek oslavil Jan Bock. Přejeme vše nejlepší.

18.6. Matouš Hůrka se zúčastnil druhého závodu série Boulderděti. Výsledky hledejte zde.

16.6. Svátek oslavil Šimon Hůrka. Přejeme vše nejlepší.

15.6. Svátek oslavil Víťa Chocholouš. Přejeme vše nejlepší.

10.6. Matouš Hůrka se zúčastnil závodu v lezení na rychlost- Kladrubský expres. Výsledky.

8.6. Petr Szász oslavil narozeniny. Přejeme vše nejlepší.

26.5. Matouš Hůrka zvítězil v závodu v lezení na obtížnost- Májový open ve Stříbře. Výsledky.

Kalendář akcí

Počasí v regionu
Rubriky